2009. március 26., csütörtök

Guacamole szezámos grissottival



Alessiánál láttam a minap ezt az avokádókrémet. Bevallom őszintén, alulművelt voltam eddig, mert fogalmam sem volt róla, hogy mi az a guacamole.

Aztán rákerestem a neten a gúgliban. Többféle elkészítést is olvastam. Volt aki összetörte villával az avokádót és erre esküdött, volt aki turmixolta.

Én a villás megoldásra szavaztam, és nekifogtam.:)

Hozzávalók egy személyre : 1 puha érett avokádó, 2 szál zsenge zöldhagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, olívaolaj az extra szűz, fél citrom leve, korianderzöld, egy pici chili paprika.

A zöldhagymát nagyon apróra vágtam, a fokhagymagerezdeket először "agyoncsaptam" a késsel, finomra felaprítottam, majd a chili paprikát is szinte forgácsokra vágtam. Az avokádót félbevágtam, kiemeltem a tyúktojásra hajazó magját, majd kikanalaztam a héjából. Ha puha az avokádó ez könnyen megy. Az avokádó husát egy villával összetörtem, szinte pépesre, majd hozzáadtam a fél citrom levét, a hagymákat, a chilit, sóztam, borsoztam és öntöttem hozzá még egy kevés olívaolajat. A tetejét megszórtam korianderzölddel, majd jó alaposan összekevertem. Isteni, enyhén csípős, savanykás ízű dipet kaptam, amibe most szezámos grissottikat mártogatok, és roppant elégedetten szemlélem a világot. :)

5 megjegyzés:

Béb írta...

Kutynál van a mex szakácskönyvem, ha gondolod, megnézem benne majd, hogy ők hogy javasolják elkészíteni. Amúgy részben emiatt kértem turmixgépet karira - de nem, hogy még nem csináltam, de a könyvet is kölcsönadtam... :-S

Lazac írta...

Köszi Béb, érdekelne...
Még ki fogom próbálni tejszínnel is és krémsajttal is, mert azt is olvastam egyik-másik receptben. :)

Béb írta...

Van benne olyan recept, hogy csokis csirke... :-P

Pöttyöskutty' írta...

Könyvet viszem vissza ám!!!!!(Kutty')

Lazac írta...

OKÉ!!!!! :):):)