2009. március 1., vasárnap

almás krémes



Hozzávalók: 8 tojás, 8 kanál liszt, 8 kanál kristálycukor, 1 k.kanál sütőpor, ebből piskótalapot sütök, amit kihűlés után 3 lapra vágok.

Töltelék: 1 kg reszelt alma, 20 dkg cukor, fél citrom leve, 1 narancs leve, 2 cs. vaniliás pudingpor, sárgabaraclekvár, v narancslekvár

Az almát meglocsoljuk a citromlével, megpároljuk a cukorral együtt, hozzáadjuk a narancslével elkevert pudingport és felfőzzük, majd kihűtjük, időnként megkevergetve.
Az alsó piskótalapot megkenjük a lekvárral, rátesszük a töltelék felét, majd a következő lappal is így teszünk. A harmadik lapot ráfektetjük és megszórjuk porcukorral.

(A recept a no salty oldaláról való)

Nincsenek megjegyzések: