2009. március 1., vasárnap

rozmaringos pulyka



Rozmaringos pulykaszárny, tejfölös zöldbabsalátával
Hozzávalók: pulykaszárny, szárnyas fűszerkeverék, 1 fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, olaj, rozmaring.
A pulykaszárnyat beszórjuk a fűszerkeverékkel, meglocsoljuk olajjal, rátesszük a rozmaringot, mellé a fokhagymát, hagymát és pácoljuk pár órán keresztül. Ezt követően 200 fokos sűtőben fóliával letakarva megsütjük, majd a sütés vége előtt 20 perccel levesszük a fóliát és a sütőt grillezősre állítva, megpirítjuk a húst.
A zöldbabsalátához a zöldbabot, sós enyhén cukros vízben megfőzöm. Amikor megpuhult, lecsöpögtetem és kihűtöm. 1 tejfölt összekeverek vegetával és fokhagymagranulátummal, majd a zöldbabra öntöm.

Nincsenek megjegyzések: