2009. március 1., vasárnap

vagdalt bacon szalonnába


Szalonnában sült csirkemájas vagdalt:
Hozzávalók: 50 dkg darált hús, 30 dkg csirkemáj, bacon szalonna szeletek, só, őrölt bors, kevés pirosparika, majoranna, 1 tojás.
Elkészítés: a darált húst beízesítjük a fűszerekkel és hozzákeverjük a tojást is. Ha kell egy kis zsemlemorzsát is szórunk bele, hogy szépen összeálljon. A húsból gombócokat formázunk és közepébe tesszük a májat, majd a gombócokat betekerjük a szalonna szeletekkel és egy jénai tálba sorakoztatjuk őket. Kevés vizet öntünk alá és fóliával letakarva előmelegített sütőben 180 fokon átsütjük, majd levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük a tetejét.
(A receptet gesztenye blogján találtam )

Nincsenek megjegyzések: