2009. március 28., szombat

Ostoros rétes



Hozzávalók:

A tésztához: 60 dkg liszt, 4 dl tej, 2 kk cukor, 3 tojás sárgája, 5 dkg élesztő

A töltelékhez: 25 dkg Ráma, 25-30 dkg cukor, 5 dkg kakaópor

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzádjuk a tojások sárgáját is. Az egészet a liszthez öntjük és jól kidolgozzuk. Másfélszeresére kelesztjük, és 6 részre osztjuk a tésztát. A töltelékhez a cukrot kikevejük a margarinnal, és hozzáadjuk a kakópont. Ezt követően a tésztákat egyenként kinyújtjuk, kicsit hosszabbra, mint a tepsi amiben sütni szeretnénk. A kinyújtott tészrára rákenjük a krémet, és felsodorjuk. Amikor 3 készen van, összefonjuk, majd a másik hármat is. Vajjal kikent tepsibe tesszük, még egy félórát kelesztjük, majd előmelegített sütőben, 200 fokon megsütjük, kb fél óra alatt. A sütés vége előtt 5 perccel átkenjük cukros vízzel a tetejüket, és visszatoljuk a sütőbe. Elképesztően finom!

2 megjegyzés:

Szilvia írta...

Ezt feltétlenül kipróbálom...ma szerettem volna, csak nem volt élesztő itthon...morrrrr(Kutty')

Vizicsibe írta...

Te, egészen megtévesztettél...azt hittem Szilvi barátnőm írta :):):):)

Na akkor majd jól szerezz be élesztőt, mert valóban megéri megsütni. :):)