2009. március 1., vasárnap

három csokis brownie


3 csokis brownie by Nigella (mandulával dúsítva by Csibe )
Hozzávalók: 375 gr jó minőségű étcsoki, 375 gr vaj, 225 gr liszt, 500 gr cukor, 6 egész tojás, 1 vaniliás cukor ( az eredeti recept 1 kanál vanilia kivonatot ír) 1 csipet só, 100 gr mandulaforgács, 1 tábla fehér-, egy tábla tejcsoki
A csokit és a vajat vízgőz fölött felolvasztom, majd homogénre keverem. A 6 tojást habosra keverem a cukorral és a vaniliás cukorral (vaniliakivonattal). A lisztet összekeverem a sóval. A csokis vajat hozzáöntöm a tojásos cukorhoz. (megjegyzem a legjobb az egészben, hogy utána ki lehet nyalni az edényt ) Elkeverem jól alaposan, majd hozzáteszem a lisztet is és jól kidolgozom. Közben a sütőt 180 fokra előmelegítem, és egy normál méretű tepsibe sütőpapírt készítek. A masszába ezek után lazán beleforgatom a mandulaforgácsot és a kétféle csokit, apró darabokra törve. Beleöntöm a tepsibe, majd 25 percig sütöm. Akkor jó, ha a teteje szépen repedezik, de belül lágy marad a tészta. Miután kihűlt, szeletelem....

2 megjegyzés:

Béb írta...

Magyarul: orgazmus szelet... :-)

Lazac írta...

hehe, ezentúl majd ezt kérdezem: Te akarsz még egy orgazmust? :D:D:D:D