2009. március 1., vasárnap

pizzás kifli



Pizzás kiflik Kutyálkodó módra.
Hozzávalók: A tésztához - 1/2 liter tej, 1 kanál cukor, 5 dkg élesztő, 1 kg liszt, 1 dl olaj, só
A töltelékhez - 1 nagy darálthús konzerv, 1 nagy tubus pizzakrém, 1 kisebb v. 1 nagyobb vöröshagyma reszelve, 1 nagy kanál ketchup
Életszőt a tejben és a cukorral felfuttatom, majd a többi hozzávalóval jól alaposan összedolgozom. ( nem kell keleszteni, azonnal lehet vele tovább dolgozni) A tésztát ezután 8 részre osztom, majd gombócokat formázok belőle. Kör alakúra nyújtom egyenként, és megkenem a töltelékkel. Tipp: a töltelék a tészta szélén legyen több, mivel befelé tekerjük a kifliket utána. Ezt követően 8 egyforma cikkre vágom a tésztát, majd kifli formájúra feltekerem. Olajozott tepsibe teszem, vagy sütőpapírra. Megkenem tojássárgájával, megszórom reszelt sajttal ( szezámmaggal, köménymaggal stb) és mehet a sütőbe. 200 fokon 15-20 perc alatt ropogósra sütöm.

1 megjegyzés:

Béb írta...

Én úgy szoktam feldobni, hogy nem sima, hanem nápolyi kechupot teszek bele...