2019. január 19., szombat

Toffifee torta Street Kitchen módra

Középső unokám szülinapjára készült ez a torta. Nem energiaszegény, viszont gluténmentes. :)
 A Street Kitchen oldalán találtam ezt a fantasztikus tortát, videó is van róla és nem nehéz elkészíteni, csak kicsit időigényes. :)
Hozzávalók ( 3 db 18-cm-es tortaformához) 8 tojás, 150 gr cukor. 450 gr darált mogyoró, 1 citrom héja, 8 gr sütőpor. A krémhez 400 gr étcsoki és 400 ml 33 %-os állati tejszín. Az öntethez 50 gr étcsoki, 80 ml tej. A tortába kell 15 db toffifee csoki és a tetejére is ennyi, valamint pörkölt egész mogyoró.
Elkészítése: A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tojások habját felverjük a cukorral, majd belekeverjük a tojássárgákat is. Adjuk hozzá a citrom héját majd a sütőporral elkevert darált mogyorót is. Osszuk el 3 formába ( nekem 2 db 22 cm-es volt, de utána ketté vágtam a tortákat, így nekem 4 rétegem lett) és süssük 35 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, de ennyi idő alatt biztosan átsül, hiszen nincs benne liszt. A 400 ml tejszínt melegítsük fel, majd öntsük rá a kockára tördelt csokira és alaposan keverjük el. Hűtsük le, majd habosítsuk ki. Kenjük meg a rétegeket és minden réteg közé szórjunk a toffifeeből, amit feldaraboltunk ( az egyik dobozzal). A végén vonjuk be a tortát a maradék krémmel, készítsük el az öntetet és csorgassuk meg az oldalát a tejszínes csokival és díszítsük a pörkölt mogyoróval és a másik doboz toffifeevel.

Nincsenek megjegyzések: