2009. március 1., vasárnap

kocsonya



Mifelénk itt erre, "pirosan" főzzük, törtpaprikával.
Hozzávalók: 1 első csülök, 2 köröm, só, bors, pirospaprika (őrölt), 2 fej hagyma, 1 fej fokhagyma.
A hozzávalókat egyszerre odateszem főzni, egy nagy lábosban/fazékban. Ha sokat csinálok bográcsot használok, de most ehhez a kevéshez elég volt egy nagyobb lábos is. Az első forrás után leszedem a habját, majd főzöm a kocsonyát addig, amig a hús le nem válik magától a csontról. Aztán kifilézem (kicsontozom) a húst, majd szépen elosztva a tényérokba teszem. Mindenhova jut bőre is, és színhús is. Én egy pici friss fokhagymát szoktam a tányér aljára tenni, és úgy a húst rá. Majd a levet egy szűrő segítségével szépen rámerem a husokra. Ezt követően már csak dermedni kell neki, és fogyasztható, ízlés szerint. Van aki savanyúsággal eszi, van aki ecettel, és csak így magában.

Nincsenek megjegyzések: