2009. március 1., vasárnap

kakaós-chilis karfiol


Senki ne ájuldozzon, de itt ebben a receptben a karfiolt kakaóval kell sütni.
Előkészítés: a megmosott leszárított karfiolt olaj, só és bors keverékében megforgatom úgy, hogy minden oldalára jusson a pácból. Ezt követően alufóliával kibélelt tepsibe teszem a karfiolt, megszórom még egy kis csilivel, majd szépen rászitálom a kakaóport, nem túl vastagon, de azért mindenhova jusson. 200 fokos sütőbe téve, 30 perc alatt megsütöm.
Mivel semleges zöldség, jól használható husok mellé köretnek is a diétában.

3 megjegyzés:

oximoron írta...

ez nagyon finom lehet!!
Elkeszitem majd.
Köszi az ötletet! :)

Lazac írta...

Nagyon szívesen, már nem emlékszem az oldalra, ahol annak idején megtaláltam, de majd megnézem a másikban, biztosan hivatkozok rá :)
Igazán finom volt melegen, ropogósan.:)

Névtelen írta...

:-))))