2009. június 15., hétfő

csőben sült zöldségek

Ma este "nagytakarítottam" a hűtőmbe. Volt mindenféle zöldségből készlet, de önmagában mindegyik kevésnek bizonyult, önálló fogáshoz. Így a csőben sült zöldség mellett tettem le a voksom.
Az alapot a többféle zöldség adta. Most itt, újkrumpli, karfiol (pár rózsa), sárgarépa, padlizsán.
A zöldségeket megtisztítottam, megmostam és felkarikáztam. Öntöttem a tepisbe olajat, szórtam bele fűszereket ( ez szabadon választott), jól megforgattam benne a zöldeket, és ment a sütőbe 200 fokra. Közben elkészítettem a besamell mártást. Vajat olvasztottam egy pici olívaolajon ( csak, h a vaj meg ne égjen) majd szórtam rá lisztet, ezzel egy igen világos rántást készítettem. Felöntöttem tejjel, és szüntelenül kevergetve besűrítettem. Sóztam, borsoztam (fehér bors), majd egy kevés szerecsendiót is reszeltem bele. Közben a zöldség majdnem megpuhult a sütőben már. Ráöntöttem a besamellt, majd ráreszeltem még vagy 15 dkg füstölt sajtot. Visszatettem a sütőbe és 15 perc alatt készre sütöttem. Vegáknak nagyon kitűnő egytálétel.

2 megjegyzés:

Gabi írta...

Hoppá! Most látom, hogy újra főzöl.
Ez jó ötlet a maradékok elpusztításához.

Vizicsibe írta...

igen, de tegyél hozzá egy fej kockára vágott hagymát...mert az így hiányzott belőle.:):)