2009. június 29., hétfő

gyors ebéd


20 perces ebéd. :)
Hozzávalók: 25 dkg pulykamáj, 1 cs szeletelt bacon, kevés olaj, bors, zsenge zöldborsó, petrezselyemzöld.
A pulykamájat megborsozom ( nem kell sózni! ) és betekerem a bacon-be. A seprenyőbe olajat öntök ( keveset mert teflon bevonatú) felforrósítom, beleöntöm a zöldborsót és a tetejére teszem a baconos pulykamájat. Lefedem az edényt, a lángot takarékra veszem, és 15 percig párolom, lassú tűzön, fedő alatt.
A végén 5 percre leveszem a fedőt, majd zsírjára sütöm az egyveleget, megszórom vágott petrezselyemzölddel, és kész. :)
Köret nélkül eszem, mert a zöldborsó pont elég hozzá. :)
Esteleg egy pici utánsózás nem árt, de nekem így is elég volt a sós ízhatás.

Nincsenek megjegyzések: