Az eredeti recept nem írja, hogy utólag sütni kell, én viszont megsütöttem, nos, azt nem kellett volna. :)
Ennek az ételnek a hozzávalóit kell elkészíteni aztán már csak összerakni, és akkor olyan szép lesz, mint az eredeti képen. Azt gondolom, az enyém, én dolgoztam vele, így hát nekem tetszik, mint minden anyának a saját gyereke. :)
A művem :)
AMI oldaláról itt a lementett recept is.
Hozzávalók 4-5 főre
400 gr csirkemell
1 dl fehérbor
2 dl tejszín
40 gr margarin/vaj
3 ek méz
1 db lilahagyma
4 db cukkini
1 dl olaj
1 bögre bulgur
1 db narancs
20 gr egész mandula
7 db aszalt szilva
3 tk só
A hagymát felszeleteljük és margarinon/vajon megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt csirkét és a félbe vágott aszalt szilvát, sózzuk ízlés szerint. Amikor a húst megsült, felöntjük a borral. Pár perc után, hozzáadjuk a tejszínt és összeforraljuk.
A cukkinit megmossuk, hosszanti irányban vékony szeletekre vágjuk, majd forró serpenyőben, kevés olajon, megsütjük a szeleteket.
Egy kerámia muffinsütőbe ( nekem szilikonos van) helyezzük a szeleteket, úgy hogy a vége túllógjon a tálkán, és óvatosan megtöltjük a raguval, majd a túllógó végeket ráhajtjuk.
A bulgurt 1,5-szeres mennyiségű sós vízben megfőzzük, majd hozzáadjuk a narancs levét és a mézet. A mandulát egy száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, apróra vágjuk és hozzáadjuk a bulgurhoz. Ízlés szerint tovább sózzuk, ha szükséges. ( amint látható, én nem tiszta bulgurt főztem hanem quinoával kevertet, mert ez az egyik gyengém, ha köretről van szó)
AMI oldaláról itt a lementett recept is.
Hozzávalók 4-5 főre
400 gr csirkemell
1 dl fehérbor
2 dl tejszín
40 gr margarin/vaj
3 ek méz
1 db lilahagyma
4 db cukkini
1 dl olaj
1 bögre bulgur
1 db narancs
20 gr egész mandula
7 db aszalt szilva
3 tk só
A hagymát felszeleteljük és margarinon/vajon megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt csirkét és a félbe vágott aszalt szilvát, sózzuk ízlés szerint. Amikor a húst megsült, felöntjük a borral. Pár perc után, hozzáadjuk a tejszínt és összeforraljuk.
A cukkinit megmossuk, hosszanti irányban vékony szeletekre vágjuk, majd forró serpenyőben, kevés olajon, megsütjük a szeleteket.
Egy kerámia muffinsütőbe ( nekem szilikonos van) helyezzük a szeleteket, úgy hogy a vége túllógjon a tálkán, és óvatosan megtöltjük a raguval, majd a túllógó végeket ráhajtjuk.
A bulgurt 1,5-szeres mennyiségű sós vízben megfőzzük, majd hozzáadjuk a narancs levét és a mézet. A mandulát egy száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, apróra vágjuk és hozzáadjuk a bulgurhoz. Ízlés szerint tovább sózzuk, ha szükséges. ( amint látható, én nem tiszta bulgurt főztem hanem quinoával kevertet, mert ez az egyik gyengém, ha köretről van szó)
11 megjegyzés:
Ez így is szép. Mert hogy finom volt, biztos vagyok benne.:)
De aranyos vagy! Köszönöm. :) Azért van különbség, de tényleg nagyon finom íze van. :)
Kedves Vizicsibe!
Örülök, hogy tetszik a receptem, és el kell, hogy mondjam, hogy az első alkalommal, amikor készítettem ételt ilyen tálalásban, nekem is hasonló lett a végeredmény. :) Tehát csak gyakorlat kérdése!
De szerintem is szép és tökéletes így, ahogy van!! :)
Köszönöm, hogy kipróbáltad a receptemet!
Szép napot
Ami
Én köszönöm a dicsérő szavakat. :)
Ez a recept egyszerűen fantasztikus! :) Nagyon finom :)
Nagyon guszta lett, s biztosan istenien finom.
Köszönöm, kedves vagy! Azért van ám önkritikám, ami a szépséget illeti. :) Ami-é, az gyönyörű, viszont ez is nagyon finom ízre, úgyhogy muszáj volt ide feltenni:):)
ez valami nagyon guszta :)
Hát nem azért, de ez valami eszméletlenül gusztusos!
Köszi csajok. :) Nem győzöm hangsúlyozni, hogy milyen isteni az ízharmóniája. :)
érdekes kis recept,ki kéne prószálnom...
Neked babám ez gyerekjáték lenne :):)
Megjegyzés küldése