2009. március 1., vasárnap

túróval töltött paprika



Hozzávalók : 1 doboz félzsíros tehéntúró, egy kis fej hagyma, só, őrölt köménymag, kevés mustár, snidling és petrezselyemzöldje, 3 db vastag húsu paprika.
A hagymát nagyon finomra felvágom, enyhén lesózom. Nagyon pici porcukrot teszek hozzá, csak éppen "megmutatom" neki. Ezt követően a túrót villával összetöröm, belekeverem a mustárt, és az összes ízesítőt. A paprikákat megmosom, kicsumázom, majd megtöltöm a túrós töltelékkel. Jól belenyomkodom, hogy ne legyen levegős, és a szeletelésnél szépen mutasson. Ha fehér húsu paprikákba töltjük, akkor lehet a túróba kevés pirosaranyat, vagy tört pirospaprikát is keverni, akkor szebb a színhatás. A piros arannyal vigyázzunk, mert sós...akkor nem kell só a túróba külön.. Ha nem diétába illesztem bele, akkor a túrót vajjal szoktam kikeverni és pirítós kenyérrel eszem. Diétázók hagyják ki a vajat, és így lehet egytálételnek, akár vacsorára is fogyasztani. A 90 napos diétában, a fehérje napon ajánlom..)

Nincsenek megjegyzések: