2009. március 22., vasárnap

medvehagymás pogácsa


Két deka élesztőt langyos tejben felfuttatunk 2 dkg cukorral. Fél kilogramm lisztet tíz deka margarinnal elmorzsolunk, majd hozzáadunk egy tojás sárgáját, az élesztőt, 2 dl tejfölt, sót és a szükséges langyos tejet. Jól kidolgozzuk , majd pihentetjük.
Fél óra pihentetés után kinyújtjuk, megkenjük valamilyen zsiradékkal ( én zsírt használtam) vékonyan, és ráhalmozzuk az apróra vágott zöldet (itt most medvehagymát). Négybehajtjuk, pihentetjük 20 percig. Ezt követően kinyújtjuk, megint meghajtogatjuk, és pihentetjük, ezt mégegyszer megismételjük. Befejezésképp, kinyújtjuk ujjnyi vastagra, megkaristoljuk a tetejét, megkenjük tojással, reszelt sajtot szórunk rá, kiszaggatjuk és a 200 fokra előmelegített sütőbe száműzzük. 20-25 perc múlva elővarázsoljuk .

Nincsenek megjegyzések: