2009. március 1., vasárnap

csokis-diós piskóta



Hozzávalók: 6 tojás, 240 gr porcukor, 1 cs. vaniliás cukor, 3 ek. tej, 80 gr vaj, 180 gr liszt, 1 kk sütőpor, 40 gr porcukor a habba, 50 dg csokoládé, 50 gr dió

Elkészítés : A tojásokat szétválasztjuk, és a tojássárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a vaniliáscukrot és a tejet, majd elkeverjük. A vajat megolvasztjuk, de nem melegítjük, és langyosan hozzátesszük a krémhez, majd jól elkeverjük. A sütőport a lisztbe tesszük, majd ezt folyamatos keverés mellett a kikevert tojássárgákhoz vegyítjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és belekeverjük a porcukrot. Ezt óvatos mozdulatokkal hozzáadjuk a tésztához, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
A tetejét megszórjuk a darabokra tördelt csokival és az apróra összevágott dióval. Előmelegített sütőbe 180 fokon 25-30 pecig sütjük.
(A recept a no salty oldaláról való)

Nincsenek megjegyzések: