2016. március 16., szerda

megint torta

Most a legkisebb unokám volt a megrendelő. 5 éves lett a szentem és a kedvenc meséje a Frozen, azaz Jégvarázs. Még a cicáját is a szőke herceglányról, Elzáról nevezte el. Így hát természetesen frozenes tortát rendelt a szülinapjára. Nálunk, a két kislánynak a mániája az emeletes torta, ez is az lett. :)

A rétegek fentről lefelé : gesztenyés, majd az örök családi kedvenc csokis marcipános és a legalsó francia mákos krémes süti, tortaformába álmodva.

14 megjegyzés:

Béb írta...

Úúúú! Profi vagy vaze!

Lazac írta...

Köszönöm szépen vazze! :):):)
Azért Te sem panaszkodhatsz :):):) a DeeDee Cake is ott volt! :):)

Béb írta...

Technikai jellegű kérdés: mennyi fondant-t használtál el a bevonásához? (És mekkora átmérőjűek az egyes szintek?)
Csokis szint krémjének a receptjét tessék megírni!
Örök hálám a válaszért!

Lazac írta...

A 3 szinthez kell 1 kg fondant összesen. Az én tortaformáim átmérője : 26, 22, 18 cm.
A csokis krém egyszerűen egy ganache krém. egyforma mennyiségű csoki és tejszín kell hozzá. Mást én nem teszek bele, pl cukrot sem, mert az étcsoki a Lidliben kapható rich megjelölésű étcsoki, ami szerintem elég édes. Másrészt pedig a szintek közé nyújtok egy-egy marcipán lapot ( ami majdnem fel is oldódik a krémben) és ez elég édes. Ehhez a 22 cm-es tortához kell 4 dl tejszín ( állati 30 %-os legalább) és 40 dkg csoki. A marcipánt nem mértem le, de kb 2-3 mm vastagra nyújtottam és a tortagyűrűvel vágtam ki méretre.

Lazac írta...

A krém elkészítését nem írtam le, de most pótolom. A tejszínt felmelegítem, forrásig, majd elzárom alatta a lángot és belekeverem a csokit. Teljesen homogénre keverem, majd hagyom kihűlni teljesen dermedésig, aztán jól kihabosítom a géppel.

Béb írta...

Köszi!
Én ennél kisebbet tervezek, de nem akartam túl kevés fondant rendelni hozzá...
Sőt olyan durva leszek, h a tésztát készen veszem, mert a sütőm nem igazán alkalmas erre most. :-(
Aztán miután gyerekekről van csak - leginkább - szó, így nem bonyolítom egy csokis csokinál tovább a témát idén. A marcipán is ki fog maradni, mert a gyerekek... szóval tudjuk milyenek.
Majd az alsó szintet megcsinálom mondjuk valami fincsi diósra - olyan receptet is szívesen fogadok! - odáig ők már úgysem jutnak el... 3:)

Béb írta...

Köszi!
Én ide kommenteltem, csak cenzúrázod, vagy csak akartam írni?

Lazac írta...

Mármint diós krém? Vagy diós tészta?
Igen cenzúrázok, illetve szerencsére csak ritkán kell, de volt egyszer egy baromarcú, aki teleköpte a blogom és alig találtam néha meg, mert különböző receptekhez írt. Azóta moderálok, de hála az égnek, ritkán kell valóban törölnöm hozzászólást.:):)

Béb írta...

Közben rájöttem :-D
Diós krém. Jobb volna egy diós tészta nyilván, de Döme mellett egy kaki sütővel... Sajnálnám a kukába dobálgatni a diós lapokat. (De azért írhatsz azt is, hátha megemberelem magam! :-D )
Legalább azt már kitaláltam, hogyan fog kinézni... Jelenlegi agyhalott állapotomban az is teljesítmény!

Lazac írta...

Szerintem nem kell ezt túlspilázni, van neked pont elég teher a válladon. Én is azóta sütök, amióta viszonylagos nyugalomba tudok.:):)
Diós krémem nincs, de ez egy grillázs torta, nagyon finom, tudom ajánlani.:)
http://csibekonyha.blogspot.hu/2015/02/terez-torta.html

sedith írta...

Hát ez fantasztikus!
Az én lányomnak is jégvarázs-tortája volt, és emeletes, de messze meg sem közelíti ezt. Sajnos, a díszítésére már nem sok időm volt, így eléggé elnagyoltam. De azért imádta a kiscsaj és persze, az íze isteni volt. El is fogyott az utolsó morzsáig. :)

Lazac írta...

Edit, köszönöm a dicséretet.:):) Minél több tortát csinálok, annál jobban belejövök én is. :):)

Dóra írta...

Üdvözlöm! A lányom erre a szuper tortára bökött rá. Ha esetleg Bp-en lakik, nagyon örülnék neki, ha készítene nekünk egyet... :-) Lehet róla szó? Köszönöm! Dóri.

Lazac írta...

Kedves Dóra! Elnézést kérek, hogy csak most válaszolok, igen elfoglalt voltam eddig ebben az évben. Sajnos nem Bp. 200 km-re lakom onnan. Készítenék szívesen, de sajnos ez nem kivitelezhető. Viszont tudom ajánlani az egyik barátnőm, neki Biatorbágyon van egy kávézója, a Caffé Frizzo és ő vállal tortakészítést is. A Caffé Frizzo megtalálható a FB-on is, de van saját honlapja, csak írja be a keresőbe a nevet. Remélem sikerül :)