Most a legkisebb unokám volt a megrendelő. 5 éves lett a szentem és a kedvenc meséje a Frozen, azaz Jégvarázs. Még a cicáját is a szőke herceglányról, Elzáról nevezte el. Így hát természetesen frozenes tortát rendelt a szülinapjára. Nálunk, a két kislánynak a mániája az emeletes torta, ez is az lett. :)
A rétegek fentről lefelé : gesztenyés, majd az örök családi kedvenc csokis marcipános és a legalsó francia mákos krémes süti, tortaformába álmodva.
14 megjegyzés:
Úúúú! Profi vagy vaze!
Köszönöm szépen vazze! :):):)
Azért Te sem panaszkodhatsz :):):) a DeeDee Cake is ott volt! :):)
Technikai jellegű kérdés: mennyi fondant-t használtál el a bevonásához? (És mekkora átmérőjűek az egyes szintek?)
Csokis szint krémjének a receptjét tessék megírni!
Örök hálám a válaszért!
A 3 szinthez kell 1 kg fondant összesen. Az én tortaformáim átmérője : 26, 22, 18 cm.
A csokis krém egyszerűen egy ganache krém. egyforma mennyiségű csoki és tejszín kell hozzá. Mást én nem teszek bele, pl cukrot sem, mert az étcsoki a Lidliben kapható rich megjelölésű étcsoki, ami szerintem elég édes. Másrészt pedig a szintek közé nyújtok egy-egy marcipán lapot ( ami majdnem fel is oldódik a krémben) és ez elég édes. Ehhez a 22 cm-es tortához kell 4 dl tejszín ( állati 30 %-os legalább) és 40 dkg csoki. A marcipánt nem mértem le, de kb 2-3 mm vastagra nyújtottam és a tortagyűrűvel vágtam ki méretre.
A krém elkészítését nem írtam le, de most pótolom. A tejszínt felmelegítem, forrásig, majd elzárom alatta a lángot és belekeverem a csokit. Teljesen homogénre keverem, majd hagyom kihűlni teljesen dermedésig, aztán jól kihabosítom a géppel.
Köszi!
Én ennél kisebbet tervezek, de nem akartam túl kevés fondant rendelni hozzá...
Sőt olyan durva leszek, h a tésztát készen veszem, mert a sütőm nem igazán alkalmas erre most. :-(
Aztán miután gyerekekről van csak - leginkább - szó, így nem bonyolítom egy csokis csokinál tovább a témát idén. A marcipán is ki fog maradni, mert a gyerekek... szóval tudjuk milyenek.
Majd az alsó szintet megcsinálom mondjuk valami fincsi diósra - olyan receptet is szívesen fogadok! - odáig ők már úgysem jutnak el... 3:)
Köszi!
Én ide kommenteltem, csak cenzúrázod, vagy csak akartam írni?
Mármint diós krém? Vagy diós tészta?
Igen cenzúrázok, illetve szerencsére csak ritkán kell, de volt egyszer egy baromarcú, aki teleköpte a blogom és alig találtam néha meg, mert különböző receptekhez írt. Azóta moderálok, de hála az égnek, ritkán kell valóban törölnöm hozzászólást.:):)
Közben rájöttem :-D
Diós krém. Jobb volna egy diós tészta nyilván, de Döme mellett egy kaki sütővel... Sajnálnám a kukába dobálgatni a diós lapokat. (De azért írhatsz azt is, hátha megemberelem magam! :-D )
Legalább azt már kitaláltam, hogyan fog kinézni... Jelenlegi agyhalott állapotomban az is teljesítmény!
Szerintem nem kell ezt túlspilázni, van neked pont elég teher a válladon. Én is azóta sütök, amióta viszonylagos nyugalomba tudok.:):)
Diós krémem nincs, de ez egy grillázs torta, nagyon finom, tudom ajánlani.:)
http://csibekonyha.blogspot.hu/2015/02/terez-torta.html
Hát ez fantasztikus!
Az én lányomnak is jégvarázs-tortája volt, és emeletes, de messze meg sem közelíti ezt. Sajnos, a díszítésére már nem sok időm volt, így eléggé elnagyoltam. De azért imádta a kiscsaj és persze, az íze isteni volt. El is fogyott az utolsó morzsáig. :)
Edit, köszönöm a dicséretet.:):) Minél több tortát csinálok, annál jobban belejövök én is. :):)
Üdvözlöm! A lányom erre a szuper tortára bökött rá. Ha esetleg Bp-en lakik, nagyon örülnék neki, ha készítene nekünk egyet... :-) Lehet róla szó? Köszönöm! Dóri.
Kedves Dóra! Elnézést kérek, hogy csak most válaszolok, igen elfoglalt voltam eddig ebben az évben. Sajnos nem Bp. 200 km-re lakom onnan. Készítenék szívesen, de sajnos ez nem kivitelezhető. Viszont tudom ajánlani az egyik barátnőm, neki Biatorbágyon van egy kávézója, a Caffé Frizzo és ő vállal tortakészítést is. A Caffé Frizzo megtalálható a FB-on is, de van saját honlapja, csak írja be a keresőbe a nevet. Remélem sikerül :)
Megjegyzés küldése