2016. március 24., csütörtök

Bögrés mákos kicsit felturbózva

Szeretem a bögrés sütiket, főleg akkor, amikor kevés az időm, de mégis kellene valami édesség. Ez is tipikusan ilyen, "gyorsan kavard össze és süsd meg".
 Hozzávalók: 1 bögre liszt, 1 bögre tej, fél bögre mák, fél bögre porcukor, 1 tojás, 1 cs sütőpor, 1 cs. vaníliás cukor, mandulaaroma.
Máz: baracklekvár, 3 tojás fehérje, 10 dkg porcukor, mandulaforgács
Elkészítése: Máris eltértem a recepttől, mert én a bögre tej helyett, háromnegyed bögre tejet és a többi étolaj keverékét használtam. Mandulaaroma, ha nincs otthon nem baj, lehet bele tenni reszelt citromhéjat is, a mák szereti ezt az ízt is.
A mandulaforgács is elhagyható, ha valakinek nincs épp otthon ilyesmi, és a baracklekvár is kiváltható bármilyen más savanykás ízű lekvárral.
A süti elkészítése nagyon egyszerű, előbb a szilárd hozzávalókat keverem össze, majd jöhetnek a nedvesek. A végén 180 fokos előmelegített sütőben 20 percig sül. Kiveszem, még forrón megkenem a tetejét lekvárral és mehet rá a hab, meg a mandulaforgács. Visszaoltom a sütőbe, de már 150 fokra és még szárítom a habot 10 percig. Ha kihűlt lehet szeletelni, álomkönnyű és nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések: