2016. március 3., csütörtök

Pirított velővel, spenóttal töltött gombafejek

Az úúúúgy volt, hogy hazafelé kaptam nagyon szép nagy fejű barna csiperke gombát. Angolon meg a fülembe tették a bogarat a sült velőről. :P Délelőtt meg már vettem bébi spenótot...na akkor lássuk miből élünk, gondoltam, és nagy merészen összepárosítottam a ma összevásárolt alapanyagokat. Ami lett belőle, az egy finom és igen tápláló egytálételnek mondható valami.:)
 Hozzávalók: 6 db szép nagyobb gomba, 20 dkg sertés velő, 20 dkg bébi spenót,hagyma, fokhagyma, olívaolaj,  pici vaj, só, bors, a tetejére sajt.
Elkészítése: A gombafejeket megmossuk, majd a tönkjét eltávolítjuk ( ne dobjuk ki, mehet a töltelékbe) 200 fokos sütőbe tesszük a gombafejeket, megsózzuk, borsozzuk a mélyedésekbe pici olajat csorgatunk, majd puhulásig sütjük. Közben a hagymát az olaj és vaj keverékén lepirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott tönköket, majd az apróra vágott fokhagymát is. Kis kevergetés után mehet rá a bébi spenót, majd amikor az összeesett, akkor a velő is. Sózzuk, borsozzuk és süssük a velő kifehéredéséig. Közben a sütőt kapcsoljuk grillező fokozatra, de maradjon a 200 fok. Vegyük ki a tepsit a sütőből, csorgassuk le a gomba mélyedéseiben összegyűlt folyadékot, és kanalazzuk bele a tölteléket. Szórjunk reszelt sajtot a tetejére és grillezzük még 10 percig, amíg a sajt szépen rá nem olvad. Salátával lehet fogyasztani, de aki gondolja süthet mellé krumplit. :)

2 megjegyzés:

Cameron írta...

húúú, a rántott velőt imádom, de a csontból kihalászott, főtt velőt pirítossal sem dobnám ki 😊😊

Lazac írta...

Van 3 nagy velős csont a mélyhűtőbe, gyere el, megesszük pirítóson :):)