2016. március 18., péntek

Guacamole

 Azaz, avokádókrém. :) Eredetileg úgy tudom mexikói étel, de hála a globalizációnak, már ezt is el lehet készíteni otthon. Mi nagyon szeretjük, sokszor készítettem már. A múltkor Brigi, a lányom, szemrehányóan mondta, hogy : "ez nem szerepel a blogodba Anya!" Az előzmény az volt, hogy megajándékoztam őt a hozzávalókkal és szerette volna elkészíteni. Persze tudja a receptet fejből is, de megerősítést keresve, körülnézett a blogomba is, és nem találta! Úgyhogy ezt a hiányosságom most pótolom, ezzel a recepttel.
Hozzávalók: 1-2 db érett avokádó, 1 lime, fél fej lila hagyma, vagy újhagyma, egy kisebb gerezd fokhagyma, 2-3 koktél paradicsom, vagy egy közepes paradicsom, só, bors, korianderzöld, csili paprika.

Elkészítése: a hagymát és a paradicsomot nagyon apróra felkockázzuk, a fokhagymát összepréseljük, a koriander zöldjét is felvágjuk apróra ( lehet kapni szárított változatot is, azzal is jó). Ha friss a csili paprikánk akkor azt is felkockázzuk, ha nem, akkor vegyük a szárított változatot. Ezeket összekeverjük a sóval, borssal, lime levével. Az avokádót elfelezzük, kivesszük a kemény magját, a húsát kikanalazzuk egy tálba, majd összetörjük villával. Működik persze botmixerrel is, de én szeretem, ha kicsit darabos marad. Összekeverjük a többi alapanyaggal. Lehet enni pirítós kenyérrel, tortilla chipssel, vagy  olívás bagettel. :)

2 megjegyzés:

Béb írta...

Vagy "csimicsangával", de gyorsan, meg ne barnuljon! Imádom!
Nagyon tetszik az első kompozíciód!

Lazac írta...

ne is mondd, itt folyik a nyálam kora reggel, ha az általad leírt ételsorra gondolok....nyammi :)