2009. március 6., péntek

puliszka duplázva



El kell mondjam, még eddig életemben nem készítettem ilyen ételt. A múltkoriban láttam gesztenyénél, és elhatároztam, egyszer ki fogom próbálni.

Tegnap este itt agyaltam, hogy mit is csináljak, igazán valami gombás ételt kerestem, mert az volt a hűtőben. Találtam is jó párat, de az egyiknél felfigyeltem az összetevőre. Puliszkás gomba néven leltem rá...az a leírás valahogy nem tetszett, de eszembe jutott a gesztenyénél talált recept.

Kissé egyedileg csináltam, de annyira finom lett!!!

Hozzávalók: Mivel egyedül vagyok, csakis kis adagokban gondolkozom...szóval egy marék kukoricadara, víz, só, bors, pirospaprika, hagyma, gomba, petrezselyemzöld, tejföl.

Gesztenye valami rém egyszerűen csinálta meg a puliszka alapját, én is ezt a módszert követtem. Láttam már a TV-ben amikor Jamie polentát csinált, na az sokkal bonyásabb volt.

Szóval, a kukoricadarát jénaiba tenni, és annyi vízzel felönteni, hogy ellepje. Ezt követően letakarni egy tányérral a jénait, és be a mikróba 750 W-ra, 3 percig. Kivenni, megkeverni, és visszatenni még 3 percre. Én ezt követően sóztam, borsoztam, majd a kis kacsómmal kisebb gombócokat formáltam belőle.

Kétféleképpen csináltam, mivel gesztenyénél paprikás-hagymás változat volt, azt is ki akartam próbálni. Ehhez a hagymát összekockáztam, olajon jól megpirítottam, majd megszórtam pirospaprikával, sóztam kicsit, és belehengergettem a puliszkát.

A gombát összevágtam, hagymát pirítottam olajon, beletettem a gombát és együtt pároltam. Sóztam, borsoztam, és a végén megszórtam petrezselyemzölddel. A puliszka adag másik felét ebbe tettem....és a végén jó sok tejfölel tálaltam. :)

Asszem ilyent máskor is csinálok...nekem önmagában is remek étel, de el tudom képzelni körtenek is, ahogy gesztenyénél láttam. :)

6 megjegyzés:

Szezám írta...

Ez tegnap a vihar után sikeredett??
nekem sem ártana egy személyre megtanulni főzni:-D sokszor egy hétig eszek egy ételet :-D

Lazac írta...

Ja, azt is írhattam volna, hogy puliszka vihar után :D:D

Nekem is sokáig tartott, max 2 napig eszem ugyanazt, de már tudok egy személyest is :)

Marianna írta...

Nem lenne ilyen késő, biztos elkészíteném.Na az lenne igazi nagy bűnözés :) Pedig nagy a kísértés !!!

Lazac írta...

Nagyon finom..sztem nem is annyira bűnözés, ha nem eszel pl mellé tejfölt. A hagymás változat finomabb :):)

Gesztenye receptjei írta...

örülök,hogy Neked is ízlett!
ezt a gombás változatot pedig n próbálom ki :-))
ugye milyen egyszerű így a puliszka?

Lazac írta...

pazsu!

Igen, nagyon jó, hogy leírtad, ezentúl majd többször készítem el :) Nekem a hagymás változat jobban bejött :)