2009. február 28., szombat

chilis bab



fél kg darált marhahús, 2 doboz babkonzerv ( vörösbab, fehérbab) 1 doboz csemegekukorica, 1 cs chilis bab por, hagyma, fokhagyma, pici só és bors, piros őrölt paprika, olaj.
A vöröshagymát összevágom apró kockákra, és elkezdem olajon pirítani egy serpenyőben. Amikor már szép üveges, hozzáteszem a darált marhahúst és azzal is pirítom. Megvárom, hogy a marhahús teljesen kifehéredik, majd amikor már kap egy kis kérget, meghintem piros őrölt paprikával (vegyesen szoktam csípős és édes paprikát használni, mert imádom, ha picit csíp az étel), pici sóval ( a chilis por sós! ) és borssal, majd beleöntöm levével együtt az összes konzervet. A fokhagymagerezdeket átnyomom fokhagymaprésen, és azt is az ételhez teszem. Ezzel főzöm így együtt kb 10 percig, majd belekeverem a chilis port. Ezek után én már csak egyet rottyantok rajta, nem öntöm fel vízzel, ahogy a zacskón van, mert én így szeretem, jó sűrűn.

3 megjegyzés:

oximoron írta...

mmmmmmmmmnyam! imádom! :)

Lazac írta...

Én is. :)

Asszem darálthús nélkül eheted, amikor keményítős napod van :)

oximoron írta...

hiszed vagy sem: akkor szoktam! :)
most is megennem! :) akár daralt hussal is! :)