Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg borjúcomb
8 dkg vöröshagyma
8 dkg liszt
2 dkg vaj
25 dkg TV paprika
15 dkg paradicsom
1,5-2 dl tejszín
1 dl étolaj
2 dl húsleves
só, bors, törött paprika, petrezselyemzöld
tetejére tejföl
A borjúcombot felszeleteljük, kiverjük, sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk és olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük, majd kiszedjük.
A maradék olajba beleöntjük az apróra vágott hagymát, dinszteljük, majd megszórjuk paprikával, és a húslevessel felengedve addig főzzük, amíg gyengén besűrűsödik, majd visszahelyezzük a hússzeleteket. Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, paradicsomot és a hús teljes puhulásáig lassú tűzön főzzük. Miután a hússzeleteket kivettük, a tejszínnel lisztes habarást készítünk és a mártást ezzel besűrítjük.
Tálalásnál a hússzeleteket a mártásba helyezzük, felületén vajdarabkákat morzsolunk szét, vágott petrezselyemzölddel meghintjük.
Köretként szárnyasmájas rizottót adunk.
Megjegyzés: A kép nem az enyém, nem ez az étel van a képen! Kizárólag illusztráció, a netről származó kép.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése