2009. február 28., szombat

töltött paprika másképp



Először elkészítem a padlizsánkrémet.
2 db pardizsánt ketté vágok, majd sütőlapra helyezem, a vágott felével felfelé és 200 fokra beteszem a sütőbe. Kb. 30 perc alatt megsül. A sűtőből kivéve, egy kanál segítségével kikaparom a belsejét egy öblösebb tálba, mert botmixerrel fogok ezután dolgozni. Összenyomok fokhagymanyomóval 3 gerezd fokhagymát, és azt is a padlizsánhoz teszem. Olívaolajat, sót, fehér borsot, és majonézt keverek a pardizsánhoz és a fokhagymához, majd az egészet botmixerrel simára keverem. Közben a sütőben 15 percig grilleztem 3 db kaliforniai paprikát. Amikor kihűlt kissé, akkor kiszedem a magházát, majd egyenként belekanalazom a padlizsánkrémet. Megszórom metélőhagymával, és pirítóssal tálalom.
Lehet husok mellé köretként is, úgy is nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések: