2009. február 28., szombat

cipóban sült sonka



Kenyérbe sült csülök
Hozzávalók
1 db füstölt hátsó csülök
1 kg liszt
5 dkg élesztő

víz (kb 4 dl)
A füstölt csülköt megfőzöm, majd amikor már puha, kicsontozom. Újra formázom és hagyom kihűlni. Amig a csülök fől megdagasztom a kenyértésztát, és hagyom kelni 1 órát. Újra átgyúrom és ujjal szétnyomkodom a gyúródeszkán ( munkalapon) Ezután a kihűlt csülköt a tészta közepére "ültetem", majd felhajtogatom rá a tésztát, helyes kis bucit formázva így. Hagyom kelni még fél órát, aztán előmelegített sütőben sütöm, 180 fokon. Közben időnként megkenem sós vizzel egy kenőtoll segítségével. Én a sütőbe ilyenkor beteszek egy kisebb lábosban vízet is a tepsi alá, hogy a kenyérnek finom kérge keletkezzen. Amikor kihűlt a kenyér, lehet szeletelni. Imádom húsvétkor.

Nincsenek megjegyzések: