2009. február 28., szombat

lángos



Hozzávalók (4 személy részére)
0,5 kg liszt 2,5 dkg élesztő 2,5 dl tej só a sütéshez olaj ( sok)
A tésztát összegyúrjuk és nagyon jól kidolgozzuk. Szép hólyagos legyen, és könnyedén váljon el az edény oldalától.(Lehet dagasztógépben is, de nekem nincs) Ezt követően langyos helyen letakarva kelesztjük fél órát. Utána mégegyszer össze kell gyúrni, majd kinyújtani a tésztát és egyforma dabarokra felvágni. Ezt követően mégegyszer kelni hagyni,majd bő forró olajban kisütni mindkét oldalát. A képen látható hosszúkás lángosokba, virsli van beletekerve és úgy kisütve. Kizárólag VIP-ek számára és ínyenceknek. Lehet sajtos-tejfölös, csak sajtos, sima fokhagymás, sőt mohácsiasan lila hagymasalátával is fogyasztani.

Nincsenek megjegyzések: