Túrógombóc
Egyik kedvenc, gyorsan összedobható édesség, ami másodfogásnak is kitűnő.
Ezt nem mérem ki, csak úgy szemmértékre, érzésre készítem mindig.
25 dkg túró
1 tojás
só és pici cukor a masszába
annyi búzadara amennyit felvesz, hogy kézzel jól formálható gombócokat tudjak csinálni.
Ezt az egészet összegyúrom, kicsit lágyabb a tésztája akkor még, hiszen a grízszemek megduzzadnak. Állni hagyom, majd odateszem a vizet, sót dobok bele amikor már forr, és egyenként beleteszem óvatosan a vizes kézzel formázott gombócokat. Kb 5-6 percig főzöm, majd egyet kiveszek és szétvágom. Akkor jó, amikor a gríz is már puha. Ezután leszűröm, majd pirított zsemlemorzsában megforgatom. Vaniliás porcukorral tálalom...aki szereti kis fahéjat is szórhat rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése