2009. február 28., szombat

édes-savanyú leves



Hozzávalók
Csirke v. pulykacomb, esetleg mindkettő, ha tartalmasabb levest szeretnénk.
Sárgarépa, zellergumó, újhagyma, sok fokhagyma, gyömbér, kínai kelkáposzta, zeller szár (angol zeller), chili paprika, olaj
Fűszerek : só, bors, koriander, citromfű, ha nincs friss gyömbér akkor gyömbérpor, szójaszósz, barna cukor, lime
Elkészítése : a wokot felforrósítjuk, ha forró beleöntjük az olajat és utána rögtön beletesszük a húst is. Jól megpiritjuk, szinte odakapatjuk a wokhoz. Ezt követően a friss gyömbért apró metéltre vágra és a fokhagymát is hozzáadjuk, majd a zöldségeket is felkarikázva vékonyan, vagy juliennre vágva. Együtt sütjük, nem pároljuk, de folyamatos keverést igényel!
Amikor a húson látjuk hogy kezd puhulni, felöntjük vízzel, majd puhára főzzük a húst és a zöldségeket. Mielőtt kész a leves előtte kb 5 perccel beletesszük a cukrot, nem kell sok, egy evőkanállal. Közvetlenül tálalás előtt belecsavarjuk a lime levet.

Nincsenek megjegyzések: