2015. április 15., szerda

puncstorta muffin

Nos, úgy tűnik mostanában muffin lázba égek, pedig nem is :)
Csak néha, amikor gyorsan kell valami finomság, akkor tényleg a legjobb muffint sütni, mert nem kell vele sokat bajlódni az előkészítés pikk-pakk megvan, a sütés max 20 perc...szóval csak ez az ok.
Főnökömnek névnapja volt tegnap, nálunk meg hagyomány, hogy amikor neki névnapja ill születésnapja van, akkor én sütök.:) Most is így történt, ezért a ma reggeli gyors süti a puncstorta muffin lett, mivel kedvenc főnököm szereti a puncsos sütit.
A recept innen van
Hozzávalók a tésztához : 15 dkg Ráma vajas íz, 10 dkg cukor, 15 dkg liszt, 1 cs, vaníliás cukor, 1 cs. sütőpor, 2 tojás, 1 citrom reszelt héja, 1 csipet só, 0,5 dl tej, 10 dkg rumba áztatott mazsola.
Elkészítése: a vajat kikeverem a cukrokkal, majd hozzáadom a tojásokat és a tejet. A lisztet elkeverem a sütőporral, sóval és a citromhéjjal, majd hozzáadom a vajas krémhez. A végén belekeverem a mazsolát, muffinformába adagolom és előmelegített 180 fokos sütőbe 20 perc alatt megsütöm.
Amíg sül, elkészítem a szirupot. 8 dkg baracklekvárt szitán átpasszírozok, majd hozzáadok 1 ek porcukrot és 1 kk citromlevet, 1 ek rum aromát ebből sűrű szirupot főzök, majd kihűtöm.
Amikor a muffinok is langyosra hűltek, akkor egy krémkinyomó segítségével minden muffinba adagolok a szirupból. A legjobb ha az alján bökjük át, akkor nem kell törölgetni a tetejüket a máz rákenése előtt.
A mázat én készen kapható Dr Oetker puncs ízű cukormázból készítettem el, a tasakon található útmutató szerint.

Nincsenek megjegyzések: