2018. október 15., hétfő

Habos isler

A múltkori Gasztroangyal adásában láttam ezt a sütit. Mivel a főnökömnek szombaton volt a szülinapja, ezzel leptem meg a szokásos torta helyett.
Nagyon finom, de olyan tömény, hogy egy darabtól is jól lehet lakni.
Az alapja a hagyományos linzer tészta. 3-2-1 arányban, 30 dkg liszt, 20 dkg vaj és 10 dkg cukor. Kell még bele 1 tojás sárgája, citrom héj és vaníliás cukor, meg egy csipetnyi só. Összegyúrjuk, pihentetjük hűtőben legalább fél órát. Utána kinyújtjuk 5 mm vastagra, kerek formával kiszúrjuk és 180 fokos sütőben megsütjük. Amikor a széle elkezd pirulni, kivesszük. 5 tojás fehérjét kétszeres mennyiségű cukorral folytonos és gyors keverés mellett, elkezdünk melegíteni. Amikor még bele tudunk nyúlni az ujjunkkal, de már csíp, akkor jó. Levesszük a tűzről és felverjük kemény habbá. Megtöltjük az islereket egy habzsák segítségével. Felolvasztunk 30 dkg étcsokit vízfürdő felett, és bevonjuk vele a sütiket. nekem most csak 2,5 tábla volt itthon, ezért nem mártogattam, hanem kanállal mertem rá a csokit, kicsit anyaghiányos lett.:) Nagyon tömény édesség.




Nincsenek megjegyzések: