2009. február 28., szombat

sörkorcsolya



Hozzávalók
1 cs leveles tészta ( én jobban szeretem a frisset)
1 egész tojás
bármilyen ízlés szerinti töltelék alapanyag
sajt a tetejére
ez most hagymás-szalonnás töltésű tészta
A leveles tészta felét szoktam megtölteni, olyan módon, hogy kis négyzeteket képezek a tésztán gondolatban és oda teszem a tölteléket. Megpirítom az apróra vágott hagymát, ha kihűlt kis halmokat rakok a leveles tésztára, majd csíkokra vágott angol szalonnát, vagy bacon szalonnát teszek a halmok tetetéje. Megkenem tojással a négyzetek széleit, majd a leveles tésztát a felénél behajtva rásimitom az alsó tésztára. Racsnis konyhai szeletelővel vágom fel kockákra a tésztát, mintha raviolit vagy barátfülét csinálnék. Ezt követően a tészták tetejét megkenem a felvert tojással, majd jó vastagon megszórom sajttal. Előmelegített sütőben 180-200 fokon kb. 20 perc alatt megsül.
Lehet tölteni még vékony szeletekre vágott kolbásszal, vagy hagymán megsütött borsos, petrezselmyes gombával.

Nincsenek megjegyzések: