Hozzávalók:
A tésztához: 2 dkg élesztő, 1 dl langyos tej, 1 kk cukor, 35 dkg liszt, 20 dkg margarin, 5 dkg cukor, 1 tojás.
A töltelékhez : 25 dkg darált dió, 20 dkg porcukor, baracklekvár
A mázhoz : 1 tábla étcsokolásé 2-3 kanál olaj
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos curkos tejben. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd összekeverjük a megkelt élesztővel, cukorral és egész tojással. A tésztát jól kidolgozzuk, majd 4 egyenlő nagyságu lapot nyújtunk belőle. Kivajazott vagy sűtőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük az első lapot, megkenjük baraclekvárral és rászórjuk a diós cukros keverék harmadát. Addig folytatjuk amig van tésztalapunk, majd az utolsó tésztalapot és rátesszük, megszurkáljuk egy villával. Ezt követően 1 órát kelesztjük, majd 180 fokon megsütjük kb 30-35 perc alatt. Ha kihűlt leöntjük a csokimázzal, amit úgy készítünk, hogy az apróra tördelt étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk, és belekeverjük az étolajat.
A tésztához: 2 dkg élesztő, 1 dl langyos tej, 1 kk cukor, 35 dkg liszt, 20 dkg margarin, 5 dkg cukor, 1 tojás.
A töltelékhez : 25 dkg darált dió, 20 dkg porcukor, baracklekvár
A mázhoz : 1 tábla étcsokolásé 2-3 kanál olaj
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos curkos tejben. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd összekeverjük a megkelt élesztővel, cukorral és egész tojással. A tésztát jól kidolgozzuk, majd 4 egyenlő nagyságu lapot nyújtunk belőle. Kivajazott vagy sűtőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük az első lapot, megkenjük baraclekvárral és rászórjuk a diós cukros keverék harmadát. Addig folytatjuk amig van tésztalapunk, majd az utolsó tésztalapot és rátesszük, megszurkáljuk egy villával. Ezt követően 1 órát kelesztjük, majd 180 fokon megsütjük kb 30-35 perc alatt. Ha kihűlt leöntjük a csokimázzal, amit úgy készítünk, hogy az apróra tördelt étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk, és belekeverjük az étolajat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése