2009. március 1., vasárnap

vörösboros marhasült áfonyaszósszal


Hozzávalók: 1 kg marhalapocka, mirelit krokett, 1 üveg áfonyalekvár, 7 dl száraz vörösbor, só, bors, mustár, fokhagyma, vöröshagyma, babérlevél, olaj
A marhahúst 2-3 nappal előtte bepácolom só, bors, mustár keverékkel. Olajjal felöntöm, majd nagyon vékonyra karikázom a hagymát és a fokhagymát, közé keverem, és teszek még bele pár babérlevelet is. Amikor készítem az ételt, először a marhahúst kivéve a pácból egy vatag falu vasserpenyőben hirtelen megsütöm mindkét oldalán, hogy kérget kapjon és magában tartsa a hús értékes levét. Ezt követően egy nagyobb tepsibe teszem a megsütött husokat, ráöntöm a páclevet a hagymákkal, felöntöm kevés vízzel, és 180 fokos sütőben alufóliával letakarva sütöm 1 órán keresztül. Ezt követően leveszem a fóliát, felöntöm a húst 5 dl vörösborral és visszatolom a sütőbe. Innen kezdve gyakrabban nézek rá, és megforgatom a húst, hogy mindenhol jól átjárja a finom szaft. Lesütöm zsírjára és tálalom.
A kroketteket forró olajban kisütöm.
Az áfonyaszószhoz, az áfonylekvárt kiöntöm az üvegből egy edénybe, felöntöm 1,5-2 dl vöröborral és beforralom, amig az alkoholtartalma el nem illan

Nincsenek megjegyzések: