2010. december 29., szerda

dödölle sütőben sütve

Egyszer már volt egy ilyen étel itt a blogon, de azt serpenyőben sütöttem és rétesliszttel, szalonna nélkül. Ezt pedig hagyományos liszttel, sütőben és sok szalonnával.

Mindkét változat messze nem diétás, viszont qrva finom. :):)

Krumpli megpucol, megfőz ( személyenként 2 nagy krumplit számítsunk). A krumplit igen kevés vízben ( épp hogy ellepje) kell megfőzni, enyhén sózva ( mert a szalonna úgyis nagyon sós) és nem szabad róla leönteni a vizet. Amikor megfőtt botmixerrel jól kikeverni, annyi liszttel összekeverni, amennyit felvesz, hogy még formálható, de keményebb tésztát kapjunk. Akkor jó, ha nyúlik a tészta és nehéz már keverni, de még jól szaggatható. A liszttel való keverés alatt az edény a tűzhelyen tartózkodik és a láng ég alatta! Közben amíg  krumpli fől, apróra felkockázzuk a szalonnát, lesütjük zsírjára, mehet bele 2-3 fej apróra vágott hagyma, azzal is sütjük. Nem kell sózni, mert a szalonna sós. A tepsiben vagy vaslábosban elterítünk a hagymás zsírból, majd kanállal rászaggatjuk a tésztát. Betakarjuk a  maradék szalonnás hagymával és sütőben jól átsütjük. Aki szereti ropogósabban az süsse tovább. Tálaláskor tejfölt adunk mellé, amit lehet ízesíteni fokhagymával.

1 megjegyzés:

Elf írta...

kellene már csináljak :):):)
:hajnalbancsoroganyála: