Hozzávalók : maradék párolt rizs, (ha nincs főzni kell ) hagyma, sárgarépa, vaj v. olaj, 1-2 tojás, só, bors, gyömbérpor, curry, őrölt koriander ( a három utolsó nélkül is finom)
Apróra vágom a hagymát, a sárgarépát vagy juliennre, vagy vékonyan felszeletelem ( le is lehet persze reszelni a nagyobb lyuku reszelőn). Egy serpenyőbe kevés olajat öntök, vagy egy 3 dkg-os vajat dobok, ezen megfuttatom a hagymát és a sárgarépát. Ha már a hagyma szépen megpirult, akkor a sárgarépa is jó, hozzáteszem a fűszereket, majd a felvert tojás(oka)t, egy picit hagyom, hogy a tojás megszilárduljon, majd belekeverem a főtt rizst. Ezzel már csak pár percig pirítom és kész. Apróra vágott petrezselymet szórok rá, de ez is elmaradhat.
Apróra vágom a hagymát, a sárgarépát vagy juliennre, vagy vékonyan felszeletelem ( le is lehet persze reszelni a nagyobb lyuku reszelőn). Egy serpenyőbe kevés olajat öntök, vagy egy 3 dkg-os vajat dobok, ezen megfuttatom a hagymát és a sárgarépát. Ha már a hagyma szépen megpirult, akkor a sárgarépa is jó, hozzáteszem a fűszereket, majd a felvert tojás(oka)t, egy picit hagyom, hogy a tojás megszilárduljon, majd belekeverem a főtt rizst. Ezzel már csak pár percig pirítom és kész. Apróra vágott petrezselymet szórok rá, de ez is elmaradhat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése