2009. március 1., vasárnap

tenger gyümölcsei koktél



Ezt a tenger gyümölcsei koktélt nagyon gyorsan el lehet készíteni.
Hozzávalók: olívaolaj és vaj fele arányban, tenger gyümölcsei vegyesen (garnélarák, kagyló, polip, tintahal..stb), csili paprika, fokhagyma, babérlevél, fehér bors, pici só és egy fél citrom leve.
A tenger gyümölcseit és felengedem és lecsurgatom róla a levet, így hamarabb megpirul. Olajat és vajat melegítek egy serpenyőbe, majd beledobom a keveréket, teszek hozzá pár apróra tépett babérlevelet, csili parikát szintén apróra vágva, és zúzott fokhagymát. Együtt pirítom, amig le nem sül zsírjára, ezt követően óvatosan sózom, borsozom, majd rácsavarom egy fél citrom levét. Pirítós kenyérrel és vajjal tálalom.

Nincsenek megjegyzések: