2009. március 1., vasárnap

néger kocka



Hozzávalók
A tésztához: 4 tojássárgája, 25 dkg kristálycukor, 10 dkg margarin, 25 dkg rétesliszt, 2 dl tej, 2 dkg kakaó, 1 cs. sütőpor
A tetejére: 4 tojásfehérje, 25 dkg kristálycukor
A mázhoz : 1 tortabevonó, kevés olaj ( nekem nem volt most otthon, úgy főztem rá a csokit, és el is rontottam szokás szerint, az egész lefolyt az aljára, mondjuk az ízének nem ártott )
Elkészítése: A tojássárgáját a cukorral, sütőporral és a puha margarinnal habosra keverem, majd hozzáadom a kakaót, a tejet és a lisztet. Kivajazott, lisztezett tepsibe simítom, és 180 fokon tűpróbáig sütöm. Közben gőz fölött felverem a tojásfehérjét a cukorral, és a megsült tészta tetejére simítva, a sütőbe visszatolva a tepsit, alacsony hőmérsékleten rászárítom a habot. Hagyom kihűlni a tepsiben, majd gőz fölött felolvasztom a tortabevonót, elkeverem pár kanál étolajjal és a tésztára öntöm. Amint megszilárdult a csokimáz, lehet szeletelni.

Nincsenek megjegyzések: