2009. március 4., szerda

Császármorzsa


Császármorzsa

Hozzávalók :

10 dkg mazsola, 5 dl tej, 10 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg búzadara, 4 tojás, 2 evőkanál vaj, porcukor a szóráshoz .
A mazsolát beáztatjuk. A tejet 3 evőkanál kristálycukorral, a vaníliás cukorral, csipet sóval felforraljuk. Állandóan kevergetve apránként hozzáadjuk a grízt, és kis lángon kevergetve megfőzzük, majd hagyjuk hűlni. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját hozzákeverjük a grízes kavarmányhoz. A tojásfehérjéből a maradék kristálycukorral kemény habot verünk, és ezt is hozzá adjuk. A mazsolát kinyomkodjuk, és lazán a masszába forgatjuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A vajat egy kisebb tepsiben felforrósítjuk, beleöntjük a masszát, betesszük a sütőbe, és kb. 10-15 perc alatt megsütjük. Villával szétdaraboljuk, porcukorral megszórjuk. Így is nagyon finom, de bármilyen lekvárt adhatunk mellé. Én most ribizlit pölö. :)

8 megjegyzés:

Elf írta...

OFF
megjöttem :)
addig főképp nyálatcsorgatni, amg a pasimnál nincs sütő :(
ON
én még sose tettem a csásármorzsába mazsolát :) kipróbálom!

Sünmalac írta...

Lesz mit visszaolvasnom:) Köszönöm!
Gabi

Lazac írta...

Elf!

Simán süsd meg serpenyőben, nem fontos a sütőbe tenni, csak úgy egyszerűbb :):)

Gabi!

Szívesen, és örülök neked :)

Sünmalac írta...

A császármorzsa nagyon izgatja a fantáziámat. Beindította a gyomorsavtermelésemet:)
Gabi

Lazac írta...

El is hiszem :):)

Elf írta...

speciel a császármorzsát lábasban csinálom, de a többi süti az még nem megy, de a kajákat átnézem :)

Golden írta...

csak azt a sok mazsolát ne szórtad volna bele, amúgy tökéletes lenne (most, itt, azonnal!!!)

Lazac írta...

Szerintem mazsolan nélkül is finom..van aki meggyet tesz bele, a bontott fajtából .:):)