2016. március 31., csütörtök

Húsvét újratöltve

Ki mit csinál a sok húsvéti maradékkal? A tojásokból lehet tojáskrémet készíteni. Málna barátnőmnél láttam egyszer, hogy a füstölt sonka maradékát mascarpone krémmel keverte ki. Tegnap kirántottam a maradék főtt sonkát, nem bántam meg. :)
Egy kis sárgarépa főzeléket készítettem mellé, mert én nagyon szeretem. :) A főtt sonka így nagyon ízletessé vált, tudom ajánlani.
Recept nincs, mert gondolom panírozni mindenki tud. :):) A szeletelt főtt sonkákat bepaníroztam, majd a szokott módon forró olajban kisütöttem, a felesleges olajat leitattam róluk, és a főzelékkel párosítottam.

4 megjegyzés:

gondaanyu írta...

Csak egy kicsi sonkát főztem, pont, mert tavaly megmaradt sok. Tojásokkal meg úgy jártam, alig maradt főzni, pedig vannak tyúkok és tojnak is szépen. Elsütöttem, megettük, minden nap lestük, hogy kotkodácsolnak-e már? Gyerekeknek élmény a tojásvadászat:)

Marika néni írta...

Idén nem volt maradék, ugyan mi nem voltunk itthon, de főztem sonkát, a bébiék pedig felették (volt némi kis buli is 😊)...megjegyzem, az ötlet kiváló 😊

Lazac írta...

Cameron, nekem is csak pár szelet maradt meg a főtt csülökből. Tegnap azon gondolkoztam mi a fenét csináljak ezzel, mert már untam enni.:):) De így egészen jó lett, ízletes. :)
Akkor megint takaríthattál.:):):)

gondaanyu, az enyémek is imádják a tyúkok alól kiszedni a tojásokat. Kolos még táblázatot is készített, hogy a másik mama 8 tyúkja mikor tojta a tojásokat, és mennyit szedtek össze egy nap.:)

Marika néni írta...

tüncik voltak, ki volt takarítva😊