2016. február 25., csütörtök

Már megint Barbis kaja

Igen, ismét Ő volt az ötletgazda. Íme a recept forrása.
Szóval a legutóbbi (tegnapi) kaja ötlete is verhetetlen, mondhatom annak fényében, hogy megsütöttem. ma. :) Egyszerű, gyors, és még finom is, az ilyen receptek jöhetnek mindig.:)
Kicsit másként töltöttem meg, de a lényegen semmit nem változtat, jött látott és győzött. :)
Sajtos-kolbászos-sonkás leveles tésztás muffinról van szó.
 Hozzávalók 12 db muffinhoz: 1 cs leveles tészta, ízlés szerint bármi ami van otthon tölteléknek. Nekem most bajor sonkám, házi kolbászom, bio sajtom, lila hagymám és csemege kukoricám volt. A tészta lekenéséhez kell egy tojás.
Elkészítése: Minden hozzávalót apróra összevágunk és összekeverjük. A leveles tésztát kinyújtjuk és kivágunk 12 nagyobb és 12 kisebb kör alakú formát. A muffinsütőt kibéleljük a nagyobb körrel, majd a mélyedésekbe belekanalazzuk a tölteléket és lezárjuk a tetejét a kisebb körrel. Lekenjük tojással és 180 fokos sütőben szép ropogósra sütjük. Megvárjuk, amíg kissé kihűl a formában a tészta, aztán tányérra tesszük és......

2 megjegyzés:

Pontycomb írta...

Ez a csemegekukorica nálunk olyannyira veri az 1 hétig nem köszönés mércéjét, hogy hiába próbálom rátuszkolni a Józsira, egyszerűen hülyét tud tőle kapni..
Vettem én is egy jóféle konzervest, de végül csakis miatta nem tettem belőle a töltelékhez, pedig a kölökkel mi szeretjük. :)

Nagyon tetszik a muffinkád, nekem nagyon bejön, olyan kis "azonnal beleharapós" és tényleg szivemből örülök, hogy elnyerte az ízléseteket! :P :)

Lazac írta...

Nagyon finom, örök hála a receptért. :) Nálunk a gombával vannak ugyanígy, én szeretem, de a kölkök nem.:) A kukoricát meg eszik, mintha muszáj lenne. :):)