2016. február 20., szombat

Thai leves

Imádom ezeket az ételeket! Persze, ha nem jutok el olyan helyre, ahol ilyesmit lehet enni, akkor magad uram, ha szolgád nincs alapon, megcsinálom.:) Persze nem autentikusan, csak a magam módján, azokból a hozzávalókból amikhez hozzájutok.:)
Hozzávalók:földimogyoró, vagy szezámolaj, fokhagyma, gyömbér, sárgarépa, szárzeller, újhagyma, chili paprika, ázsiai fűszerkeverék (ALDI), lime, szója szósz, hal szósz, osztriga szósz, királyrák farok (mélyhűtött), üvegtészta, ha szükséges még só

Elkészítése: Egy mélyebb edényben ( én wokban) öntünk az olajból, majd megfuttatjuk benne az apróra vágott gyömbért, fokhagymát és chilit. Felöntjük vízzel, majd beletesszük a vékonyan felcsíkozott sárgarépát, és szárzellert is. Fűszerezzük ázsiai fűszerkeverékkel ( ebben nagyon sok fűszer található, a citromnádtól kezdve a korianderig) majd a szószokkal is. Belecsavarjuk egy fél lime levét és amikor felforrt beletesszük a rákokat is. Amennyiben szükséges sózzuk, de a szószok elég sok sót tartalmaznak, így szükségtelen pluszban sózni az ételt. Pár percig főzzük, amíg a rák színe rózsaszínre vált, majd beletesszük az üvegtésztát is és elzárjuk alatta a lángot. Most tesszük bele a vékonyra csíkozott zöldhagymát, majd pár percre letakarjuk az edényt, hogy a tészta megpuhuljon.

Nincsenek megjegyzések: