2016. február 18., csütörtök

Burgonyapüré másképp

A múltkor láttam az egyik gasztro műsorban, hogy a krumplipüré készítésénél héjastól egyben főzte meg a szakács a krumplikat, majd a héjával együtt törte össze és keverte össze a sült velővel, meg a fűszerekkel.
Nekem ez a kaja ütős lett volna, de a fejembe azóta is motoszkált a gondolat, hogy újítani kellene a krumplipüré elkészítésében nekem is.:)
Így történt, hogy héjában megsütöttem a burgonyákat, de én a héját utána lehúztam, így törtem össze. Velő helyett krémes cheddar sajttal fűszereztem és pici zúzott fokhagymát is tettem még hozzá a klasszikus vaj, tejszín, só és borson kívül. Nagyon jó ízű, kicsit sötétebb színű pürét kaptam így. A sötétebb szín természetesen a sült burgonya miatt van. Rizslisztes panírban sütött csibemellel és friss salátával tálaltam.

Nincsenek megjegyzések: