Csökkentett mennyiségből csináltam és nem ragaszkodtam nagyon az előírt mennyiségekhez, kb átszámoltam, de így is nagyon finom lett.
Hozzávalók az eredeti recept szerint : 1 kg alma, 35 dkg liszt, 2 tojás, 1 cs sütőpor, 2-3 ek cukor, olaj a sütéshez és fahéjas porcukor a hempergetéshez.
Én fél kiló almából, 1 bögre lisztből, 2 ek szezámpehelyből, 1 tojással, 2 ek cukorral fél cs. sütőporral készítettem el, és a tésztába is tettem fahéjat.
Elkészítése: az almákat lereszeljük (én héjastól) majd kinyomkodjuk a levét. Egy másik tálba kikevertem a tojást a cukorral, majd hozzákevertem a kinyomkodott almát és a fahéjat, majd a sütőporral elkevert lisztet is. Egy lábosban olajat forrósítottam, de amikor már beletettem a fánkokat, visszavettem a hőfokot, nehogy megégjenek. Letakarva sütöttem amíg aranybarna nem lett, közben megfordítottam félidőben. Még forró megszórtam fahéjas porcukorral. A recept lekvárral ajánlja a fogyasztását, de szerintem elég édes, így én almával ettem, stílusosan.:):)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése