Sacher tortát már sütöttem, többször is, de most a könnyebb szállítás miatt a tekercsre esett a választásom. Végtelenül egyszer művelet, a torta azért sokkal pepecselősebb :)
Hozzávalók: 3 egész tojás, 120 gr kristálycukor, 2 csomag csokis pudingpor, 1 tk sütőpor, 80 gr vaj, 100 gr étcsoki, 5 ek tejszín, 400 gr sárgabarack lekvár ( nekem ez soknak tűnt, így a fele mennyiséggel készítettem el)
Elkészítése: a tojások fehérjét felverjük, a sárgájukat kikeverjük 60 gr cukorral, majd beleforgatjuk a sütőporos pudingport és végül a tojásfehérjét is. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük 200 fokon 8 percig ( tűpróba szükséges). Ezt követően összetekerjük még melegen. A vajat a cukorral és a tejszínnel felmelegítjük, majd belekeverjük a csokit is, és hagyjuk felolvadni. A krémet kihűtjük és picit felhabosítjuk. A piskótát kigöngyöljük megkenjük vékonyan a csokikrémmel, majd a baracklekvárral is és ismét feltekerjük. A maradék csokival bevonjuk kívülről is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése