2019. március 5., kedd

Tökmagkrémes rakott tészta

A szombati Gasztroangyal a Bakonyban kalandozott és ott készült egy igen figyelemre méltó kaja. :) Nekem legalábbis megragadta a fantáziámat és máris átfordítottam a húsmentes változatra.



Szükséges hozzá 2 személyre: 250 gr fusili, 250 gr tofu, 1 nagy fej hagyma, 2 ek tökmagkrém, 1 ek tökmagolaj, 1 tk szárított bazsalikom, vagy egy marék friss levél összeaprítva, 2 dl tejszín, 150 gr sajt, só, bors, olaj.
Elkészítése: A tésztát főzzük ki sós vízben, majd szűrjük le és hagyjuk kihűlni. Közben a hagymát vágjuk fel és olajon kezdjük el pirítani, majd kockázzuk fel a tofut is és azzal együtt süssük még.
A tökmagkrémet keverjük össze a tökmagolajjal és a bazsalikommal. Öntsük hozzá a tejszínt is és a reszelt sajt harmadát, majd öntsük az egészet a sült hagyma-tofura és forraljuk fel. ( Az eredeti receptben csirkemell volt felkockázva) Egy tűzálló tálba tegyük a tésztát, öntsük rá a tejszínes tofus keveréket, majd szórjuk meg az egészet a reszelt sajt maradékával. Tegyük 180 fokos sütőbe és süssük 20 percig. Tálaljuk salátával.

Nincsenek megjegyzések: