2015. október 17., szombat

borzaska batátás krumplipüré ágyon

Szeretem a frissen sülteket és a családom is szereti, így hát nálunk többször van ilyen étel az asztalon.
A mai ebédünkhöz a köretet sima,- és édesburgonya házasításával készítettem el, gazdagon, azaz vajjal, mascarpone sajttal és tejszínnel kikeverve.
A feltét ma, a borzaska névre hallgató husi volt, amit a következőképp alkottam meg.
Ehhez az ételhez általában sertés karajt használnak, de mi csirkemell mániások vagyunk, már ami a rántott ételeket illeti. Szeretjük a könnyebb húsokat, így én ezt ma csirkemellből készítettem el.
A mellet felvágtam szeletekre, majd kilapítottam egy húsklopfoló segítségével 2 réteg háztartási fólia között. Egyrészt nem fröcsög szét a hús rostja, másrészt kíméletesen lehet kiverni a húsokat ráadásul a klopfolót sem kell utána mosogatni, elég átöblíteni.
A kilapított húsokat enyhén megsóztam, majd félretettem. Lereszeltem pár szem burgonyát ( nem írok mennyiséget, hiszen a hús adja a krumplik mennyiségét is) majd ráütöttem egy egész tojást és annyi liszttel elkevertem, hogy még képlékeny maradjon. A húsokat lisztbe mártottam, majd ezzel a masszával bevontam mindkét oldalukon és forró olajban kisütöttem. A tetejére fokhagymás tejföl és reszelt sajt került.

2 megjegyzés:

Cameron írta...

kárpàti borzaskaként szerepel nálunk 😊, isteni

Lazac írta...

nálunk meg mártaiként, de az karajjal van.:)
mivel ezt csirkeciciből csináltam, nem mert autentikusan használni a művésznevét, így maradt csak simán borzaska :):)