2013. november 6., szerda

Nigella féle palacsinta



Hozzávalók : kb 12 db palacsintához, egy bögre liszt, 2 egész tojás, egy ugyanakkora bögre tej mint amivel a lisztet mértük, csipet só, egy kk cukor, 1 kk sütőpor. Az egészet jól összedolgozzuk, majd félretesszük pihenni, legalább 1 órára. Kiolajozott palacsintasütőbe, kanállal kis halmokat rakunk ( úgyis szétterül) és megsütjük az egyik oldalát. Nagyon gyorsan sül, kb 1 perc elég neki, aztán egy széles pengéjű késsel, vagy lapáttal alányúlunk és megfordítjuk. A másik felének kevesebb idő kell. Papírtörlőre csúsztatjuk, az felszívja a felesleges olajat. Ezt a fajta palacsintát juharsziruppal szokás enni, de akármilyen öntet megteszi, pl cukros tejföl, vagy eperlekvár, ahogy nálunk ették.:)

4 megjegyzés:

Alessia írta...

És ez is jól néz ki! :-) Teljesen olyan, mintha egy külföldi szakácskönyvből ollóztad volna. Mindig is mondtam, hogy Te vagy az ételfotós! :-)

Lazac írta...

Pedig snassz a gépem, nem volt jó a világítás és amúgy is pocsékul fotózok.:):):):)

Alessia írta...

Kabbe....! :-) És ezt nyugodtan moderálhatod. :D :D

Lazac írta...

Á, dehogyis, szeretem az őszinteséget :):)