2013. november 19., kedd

rizslisztes gyümölcskenyér

Gyors és egyszerű, de nem a megszokott gyümölcskenyér formában sütöttem, hanem  mini kuglófok készültek.
Hozzávalók, 6 db-hoz.
2 egész tojás, 2 evőkanál rizsliszt, 2 evőkanál xilit, 1 kk sütőpor, csipet só, 0,3 dl olaj, 2 dkg birsalmasajt (helyettesíthető bármilyen kandírozott v. aszalt gyümölccsel) 2 dkg  étcsoki, 2 dkg dió.
Elkészítése: a lisztet összekeverem a sütőporral, a xilitet kimérem, majd a birsalma sajtot, csokit és a diót durvára aprítom, elkeverem egy kevés liszttel. A tojásfehérjét a csipet sóval felverem. Ezt követően a sárgáját is kikeverem a cukorral, majd az olajjal (erre azért van szükség, mert a rizsliszt meglehetősen száraz). Beleszitálom a lisztet, majd lazán beleforgatom a habot, végül az aprított keveréket is. 175 fokos sütőben 20 percig sütöm, de a tűpróba az igazi.

Nincsenek megjegyzések: