2013. november 19., kedd

sárgarépa főzelék, bundázott csirkemellel

Tudom vannak emberek, akik ki nem állhatják a főzelékeket, főleg az olyan szörnyűséget, mint pl a kelkáposzta, vagy a sárgarépa, hogy a finomfőzeléket ne is említsem. Én a másik tábort gyarapítom, a főzeléket imádókét. :)
Túl nagy kontraszt nincs a két étel színe között, de az őszi ködben még jól is esik egy kis sárga vidámság.:)
Hozzávalók: fél kg sárgarépa, kevés olaj, egy kis fej hagyma, só, bors, egy kevés cukor ( de ha jó édes a répa ez el is hagyható)1 kanál étkezési keményítő, 2 dl tej.
A sárgarépákat megtisztítom majd lereszelem. Ez a legmacerásabb része az egésznek, de megéri.:) A hagymát apróra vágom, majd kevés olajon megdinsztelem. Amikor megpuhult, hozzáadom a  répát, majd lefedve a saját gőzében párolom. Amikor megpuhult ( kb 10 perc) akkor ráöntöm a tejet és fűszerezem. Hagyom felforrni, ezt követően belekeverem a keményítőt, amit feloldottam hideg vízben. Összeforralom és meghintem petrezselyemzölddel.
A húshoz : 2 szelet csirkemell, kilapítva, enyhén megsózva. Tojás az egyik edényben, rizsliszt a másikban. A húst bemártogatom, előbb lisztbe, majd tojásba és mégegyszer, majd egy kanál kókuszzsírban kisütöm mindkét oldalát.

Nincsenek megjegyzések: