2013. január 30., szerda

ludaskása

Hozzávalók: liba aprólék, plusz most nálam, a farhát és a mellcsonton maradt hús, mivel egész libám volt. Zöldségek, rizs, hagyma, gomba, zöldborsó, só, bors, libazsír.

Először a húst tesszük fel főzni, ha felforrt lehabozzuk, majd fűszerezzük és bezöldségeljük, puhulásig főzzük. A levesről leszedjük a zsírt, ezen futtatjuk meg egy másik edényben az apróra vágott hagymát, majd rászórjuk a rizst. Amikor a rizsszemek üvegessé váltak, hozzátesszük a friss gombát és zöldborsót is, együtt pirítjuk rövid ideig, majd felöntjük a levessel. ( a rizs mennyiségének a 2,5 szeresét használtam itt felöntőlének) A levesből kiszedjük a húst, lefejtjük a csontokról, összevágjuk, vagy kézzel összetépkedjük, felkockázzuk a levesben főtt zöldségeket ( sárgarépa, gyökér, zeller, karalábé) és mindezt a rizshez keverjük. Megkóstoljuk, ha kell még sózzuk, borsozzuk.

2 megjegyzés:

Alessia írta...

Aha.... anyunál is így néz ki! :-)

Lazac írta...

mert ennek így kell kinéznie :):):):) mifelénk a rizses húst is így fehéren készítik el, csak abban nincs zöldség, és a hús együtt fől meg a rizzsel.